El Dorado 21y 43% 0,7 l (tuba)
El Dorado 21y 43% 0,7 l (tuba)
Rum El Dorado 21 letý 0,7 l. Tento znamenitý rum jednoznačně patří k rumům nejvyšší kvality, je namíchán z vybraných rumů, které zrají v dubových sudech. Má středně zlatou barvu, velkolepé vůni dominuje vjem třtinového cukru, karamelu, sušených švestek, hořké čokolády a vanilky. Nádherně harmonický rum, který si zaslouží pomalé požitkářské popíjení.
Dostupnost na hlavním skladě: | Skladem (>5 ks) |
Degustace: Tento znamenitý rum jednoznačně patří k rumům nejvyšší kvality, je namíchán z nejvybranějších rumů produkovaných v Guyaně. Má středně zlatou barvu, velkolepé vůni dominuje vjem třtinového cukru, karamelu, sušených švestek, hořké čokolády a vanilky. Nádherně harmonický rum, dobře vyzrálý,s kulatou chutí a dlouhým příjemným dozvukem.
Destilace: Základ 21ti letého El Dorado rumu je míchán z rumu pocházejícího z unikátní sudové kontinuální destilace (Wooden Coffey Continuous Still), kterou dnes používá pouze Demerara Distillers, a z rumu připraveného kotlíkovou destilací. Pro dosažení žádané finální chuti, komplexnosti a bohatosti přidává sklepmistr další vybrané rumy stařené 21 a více let. Staření rumu probíhá v dubových sudech v Guyaně, jejíž tropické klima poskytuje ideální podmínky pro zrání. Při teplotě 30-34 °С je oxidační proces rychlejší a vytváří delikátnější aroma. Při těchto podmínkách jsou též nežádoucí látky absorbovány dřevem sudu. Tento proces se nazývá „měknutí“ a probíhá tak dlouho, jak dlouho je rum v přímém kontaktu se dřevem sudu. Pro staření jsou používány starší dubové sudy po bourbonu.
Doporučení: Je ideální pro pomalé požitkářské popíjení.
Ocenění: International Wine & Spirit Competition, London 2012 Zlatá Medaile nejlepší ve své kategorii, International Wine & Spirit Competition, London 2011Stříbrná Medaile nejlepší ve své třídě.
Destilace: Základ 21ti letého El Dorado rumu je míchán z rumu pocházejícího z unikátní sudové kontinuální destilace (Wooden Coffey Continuous Still), kterou dnes používá pouze Demerara Distillers, a z rumu připraveného kotlíkovou destilací. Pro dosažení žádané finální chuti, komplexnosti a bohatosti přidává sklepmistr další vybrané rumy stařené 21 a více let. Staření rumu probíhá v dubových sudech v Guyaně, jejíž tropické klima poskytuje ideální podmínky pro zrání. Při teplotě 30-34 °С je oxidační proces rychlejší a vytváří delikátnější aroma. Při těchto podmínkách jsou též nežádoucí látky absorbovány dřevem sudu. Tento proces se nazývá „měknutí“ a probíhá tak dlouho, jak dlouho je rum v přímém kontaktu se dřevem sudu. Pro staření jsou používány starší dubové sudy po bourbonu.
Doporučení: Je ideální pro pomalé požitkářské popíjení.
Ocenění: International Wine & Spirit Competition, London 2012 Zlatá Medaile nejlepší ve své kategorii, International Wine & Spirit Competition, London 2011Stříbrná Medaile nejlepší ve své třídě.
Parametry
-
Země původu 
Guyana
-
Chuť 
Hnědý cukr, karamel, čokoláda, švestka, vanilka
-
Barva 
Zlatá
-
Obsah alkoholu 
43,0 %
-
Objem 
700 ml