Jste z Prahy? Vyzvedněte si objednávku v kamenné prodejně ZDARMA - Poděbradská 964/36, Praha 9.

Nikka Coffey Grain 45% 0,7 l (karton)

Nikka Coffey Grain 45% 0,7 l (karton)

Nikka Coffey Grain 45% 0,7 l (karton)

VýrobceTHE NIKKA WHISKEY DISTILLING
Kód produktu1012796
EAN3700597302316
Japonská single grain whisky od společnosti Nikka, jíž založil Masataka Takecuru, otec japonské whisky. Nikka Coffey Grain se vyrábí v destilerii Mijagikjó z mimořádně vysokého podílu kukuřice (kolem 90 %) a malého podílu sladu. To možná svádí k představě, že by se mohla chuťově podobat bourbonu či kukuřičné whisky, což nicméně vyvrátí už první doušek. Nikka Coffey Grain je exotická, výrazná a nekonvenční – naprosto neobyčejná obilná whisky, která vás překvapí hloubkou svých chutí.

Chuťový profil

Vůně: Svěží a smyslná. Zralé hrušky, třešně, exotické ovoce, citrusy (červený pomeranč, citron), kokos a vanilka.
Chuť: Sladší, podmanivá, hřejivá. Zralé ovoce, které připomíná chuť rumu (banány), karamel, lékořice, anýz, hrušky. Příjemný závěr s tóny hrušek, vanilky a bourbonu.
Doporučení

Čistá, s ledem nebo v koktejlech.

Skvěle se hodí k čokoládovým a ovocným dezertům.

Coffeyho destilační zařízení

Název řady Nikka Coffey odkazuje na raritní Coffeyho destilační zařízení (předchůdce dnešních velmi rozšířených moderních kolon), na kterém whisky, gin a vodka Nikka Coffey vznikají. Navzdory složité obsluze, kterou je toto zařízení pověstné, nechal Masataka Takecuru, zakladatel společnosti Nikka a otec japonské whisky, v 60. letech dovézt ze Skotska rovnou dva jeho exempláře kvůli neobyčejnému charakteru a textuře, které destilátům propůjčuje. Výsledná řada Nikka Coffey je nejen skvělou ukázkou toho, jaký vliv má použití Coffeyho destilačního zařízení na výsledný produkt, ale také dokonalým dokladem umu a kreativity, kterými je společnost Nikka proslulá.
Dostupnost na hlavním skladě: 2,00 ks

1 030,00 Kč

Cena bez DPH 851,24 Kč

V roce 1918 se mladý Masataka Taketsuru vydal do Skotska. I když jeho rodina odedávna vyráběla tradiční japonské saké, jeho srdce si získala whisky. Zapsal se na Univerzitu v Glasgow a stal se vůbec prvním Japoncem, který ve Skotsku studoval výrobu whisky. Jako učeň prošel několika skotskými regiony, včetně vyhlášeného Speyside.

Po návratu do Japonska si brzy uvědomil, že pokud chce vyrábět skutečně znamenitou a autentickou whisky ve skotském stylu, potřebuje se osamostatnit. A tak v roce 1934 založil Nikka Whisky a vybudoval první palírnu v Yoichi. Lokalita v mnoha ohledech připomínala město, kde Masataka studoval. A tak se zrodila špičková japonská whisky, která si v ničem nezadá se svým skotským protějškem.

Parametry

Přihlásit odběr novinek

...už vám nikdy nic neunikne!!!
Načítám...

UPOZORNĚNÍ:

Vstupujete na stránky s prodejem alkoholu. 

Kliknutím na tlačítko "Souhlasím" prohlašuji že:

  • jsem dospělý, starší 18ti let
  • nepřipustím, aby ke zde uvedeným datům přistupoval kdokoli nezpůsobilý či nezletilý
  • do již odeslané objednávky nelze přidávat ani odebírat zboží, pouze ji zrušit
  • objednávka zboží je návrhem na uzavření smlouvy