BARTON GUESTIER FRENCH TOM BORDEAUX ROUGE AOC 0,75L
BARTON GUESTIER FRENCH TOM BORDEAUX ROUGE AOC 0,75L
Suché víno tmavě purpurově červené barvy, silné a komplexní vůně černého rybízu a tmavé čokolády, ve druhém sledu se rozvíjejí kouřové tóny. V chuti dominuje kulatost, sametové taniny, následuje vjem ovoce a koření s jemným dlouhým dozvukem.
Dostupnost na hlavním skladě: | Skladem (>5 ks) |
Historie vinařství Barton a Guestier se datuje do roku 1725. Tehdy třicetiletý Thomas Barton, původem z Irska, založil v Bordeaux vlastní společnost obchodující s vínem. Výjimečný cit pro dobrá vína doplněný obchodním talentem mu kromě titulu „Obchodník roku 1747“ přisoudil i místní přezdívku „French Tom“. Láska k vínu jej záhy přiměla ke koupi vlastních vinic a tak se z obchodníka stal i pěstitel vinné révy a sklepmistr.Jeho příkladu následovaly další generace rodiny Bartonů. Roku 1802 se vnuk Hugh Barton spojil se svým přítelem Danielem Guestierem, francouzským rejdařem a jméno vinařství bylo rozšířeno na dnes zvučné Barton a Guestier.Postupem času se působení vinařství rozšířilo i mimo oblast Bordeaux, a tak značka Barton a Guestier dnes reprezentuje úžasnou různorodost francouzských regionů: Bordeaux, Loire Valley, Burgundy, Beaujolais, Rhône Valley, Provence, Languedoc, Gascony a Corsica. Se širokou paletou vín může nabídnout pro příležitostné konzumenty i znalce nádhernou zážitkovou cestu napříč Francií.Stylové sídlo Chateau Magnol se svými historickými sklepy a přilehlými vinicemi v prestižní oblasti Médoc, nedaleko města Bordeaux, není jen zázemím pro tým sklepmistrů, enologů, obchodníků a vedení společnosti, ale i výtečnou vinařskou školou. Pořádají se zde vzdělávací kurzy o vínech, vinařství a snoubení vín s pokrmy pro laiky i profesionály.Exkluzivní francouzská kolekce vín Barton a Guestier AOC (Appellation d'origine contrôlée) odráží letité zkušenosti tohoto vinařství a odhaluje to nejlepší z každého vína. Všechna vína jsou vyrobena z hroznů vypěstovaných ve specifických oblastech s přísnou kontrolou sběru a vinařských metod. V závislosti na daném označení a kvalitě víno zraje v dubových sudech nebo v nerezových tancích. Všechna vína jsou sledována a vybírána týmem vinařů Barton a Guestier pod vedením Laurenta Prady, který spolupracuje se zhruba 250 pěstiteli vinné révy.Vinařství Barton a Guestier i přes neustálé zdokonalování a inovátorství zůstává věrné vizi svých zakladatelů a vína, která produkuje, jsou věhlasná dnes již po celém světě.