Bolla Prosecco DOC Extra Dry 0,75 l
Bolla Prosecco DOC Extra Dry 0,75 l
Bílé šumivé víno se světlou slámově žlutou barvou, jemným perlením, příjemnou svěží vůní, lahodnou chutí a aromatickým závěrem.
11% obj., celk.kyselina 5,30 g/l, pH 3,1, zbytkový cukr 13 g/l, sušina 16 g/l.
Barva
Víno krásné slámově žluté barvy s jemnými a perzistentními bublinkami.
Chuť
Chuť vína je dobře vyvážená kyselinkou, která umocňuje aromatickou svěžest, chutě bílé broskve, pomeranče a mandlí a vytváří velmi příjemný nápoj.
Aroma
V zářivé chuti vína dominují tóny zralého ovoce - jablka, hrušky a broskve.
Gastronomie
Víno je výborný aperitiv, hodí se k předkrmům, prvním chodům, rybám, studenému i teplému bílému masu (vepřové, kuřecí), těstovinám, pečivu.
11% obj., celk.kyselina 5,30 g/l, pH 3,1, zbytkový cukr 13 g/l, sušina 16 g/l.
Barva
Víno krásné slámově žluté barvy s jemnými a perzistentními bublinkami.
Chuť
Chuť vína je dobře vyvážená kyselinkou, která umocňuje aromatickou svěžest, chutě bílé broskve, pomeranče a mandlí a vytváří velmi příjemný nápoj.
Aroma
V zářivé chuti vína dominují tóny zralého ovoce - jablka, hrušky a broskve.
Gastronomie
Víno je výborný aperitiv, hodí se k předkrmům, prvním chodům, rybám, studenému i teplému bílému masu (vepřové, kuřecí), těstovinám, pečivu.
139,00 Kč
Cena bez DPH 114,88 Kč
Prosecco je jedním z nejoblíbenějších italských šumivých vín na světě. Prosecco Extra Dry od Bolla vyrobené z Trevisu pěstovaných hroznů Glera - autochtonní odrůdy severovýchodní Itálie, která je známá již od římských dob. Vzhledem k tomu, že odrůda se používá hlavně k výrobě Prosecca, nakonec se jí začalo říkat - Prosecco. Hrozny Prosecco pro vytvoření Boll sbírá o něco dříve než je stupeň plné zralosti, s cílem udržet dolů kyselost bobulí. Při výrobě hroznové šťávy je první výraz - "květ", který fementuje při kontrolované teplotě získat základní víno a pak refermentiruetsya v autoklávech pro pěnění.
Malé vinařství Bolla založil v Benátsku v roce 1883 Abele Bolla. První uznání se farmě dostalo v roce 1909, kdy byla jeho vína oceněna zlatou medailí na soutěži v Bologni. Vinařství přinesl mezinárodní slávu první ročník Amarone 1950 - od tohoto okamžiku začala nová éra úspěchu na mezinárodním trhu.
Koncem 60. let americká korporace Brown-Forman kupuje 40% podíl v společnosti a začíná prodávat vína v Americe. V roce 1989 průvodce Gambero Rosso nazývá ekonomický ples "National Institute of enological" reprezentující italská vína ve světě. Účelem plesu - uvolnit vína k dispozici, odpovídající tempo moderního života a naplnit každou sklenku vína ochutnat pravou Itálii.
Malé vinařství Bolla založil v Benátsku v roce 1883 Abele Bolla. První uznání se farmě dostalo v roce 1909, kdy byla jeho vína oceněna zlatou medailí na soutěži v Bologni. Vinařství přinesl mezinárodní slávu první ročník Amarone 1950 - od tohoto okamžiku začala nová éra úspěchu na mezinárodním trhu.
Koncem 60. let americká korporace Brown-Forman kupuje 40% podíl v společnosti a začíná prodávat vína v Americe. V roce 1989 průvodce Gambero Rosso nazývá ekonomický ples "National Institute of enological" reprezentující italská vína ve světě. Účelem plesu - uvolnit vína k dispozici, odpovídající tempo moderního života a naplnit každou sklenku vína ochutnat pravou Itálii.