BOLLA PROSECCO VALDOBBIADENE SUPERIORE EXTRA DRY SOLIGO DOCG 0,75L
BOLLA PROSECCO VALDOBBIADENE SUPERIORE EXTRA DRY SOLIGO DOCG 0,75L
Odrůda: Glera – ruční sběr hroznů
Oblast: Itálie, Treviso - Valdobbiadene
Charakteristika: bílé extra suché šumivé víno
světle slámové barvy, s delikátní ovocnou a květinovou vůní, příjemnou kyselinkou a dobře vyváženým tělem.
Složení: Alk. 11% obj, zbytkový cukr 15-17 g/l, celk.kyselina 5,5-6 g/l
Gastronomická doporučení: Ideální jako aperitiv, k bílému masu, rybím specialitám a mušlím.
Teplota servírování: 6-8°C
Oblast: Itálie, Treviso - Valdobbiadene
Charakteristika: bílé extra suché šumivé víno
světle slámové barvy, s delikátní ovocnou a květinovou vůní, příjemnou kyselinkou a dobře vyváženým tělem.
Složení: Alk. 11% obj, zbytkový cukr 15-17 g/l, celk.kyselina 5,5-6 g/l
Gastronomická doporučení: Ideální jako aperitiv, k bílému masu, rybím specialitám a mušlím.
Teplota servírování: 6-8°C
Dostupnost na hlavním skladě: | Skladem (>5 ks) |
Prosecco je jedním z nejoblíbenějších italských šumivých vín na světě. Prosecco Extra Dry od Bolla vyrobené z Trevisu pěstovaných hroznů Glera - autochtonní odrůdy severovýchodní Itálie, která je známá již od římských dob. Vzhledem k tomu, že odrůda se používá hlavně k výrobě Prosecca, nakonec se jí začalo říkat - Prosecco. Hrozny Prosecco pro vytvoření Boll sbírá o něco dříve než je stupeň plné zralosti, s cílem udržet dolů kyselost bobulí. Při výrobě hroznové šťávy je první výraz - "květ", který fementuje při kontrolované teplotě získat základní víno a pak refermentiruetsya v autoklávech pro pěnění.
Malé vinařství Bolla založil v Benátsku v roce 1883 Abele Bolla. První uznání se farmě dostalo v roce 1909, kdy byla jeho vína oceněna zlatou medailí na soutěži v Bologni. Vinařství přinesl mezinárodní slávu první ročník Amarone 1950 - od tohoto okamžiku začala nová éra úspěchu na mezinárodním trhu.
Koncem 60. let americká korporace Brown-Forman kupuje 40% podíl v společnosti a začíná prodávat vína v Americe. V roce 1989 průvodce Gambero Rosso nazývá ekonomický ples "National Institute of enological" reprezentující italská vína ve světě. Účelem plesu - uvolnit vína k dispozici, odpovídající tempo moderního života a naplnit každou sklenku vína ochutnat pravou Itálii.
Malé vinařství Bolla založil v Benátsku v roce 1883 Abele Bolla. První uznání se farmě dostalo v roce 1909, kdy byla jeho vína oceněna zlatou medailí na soutěži v Bologni. Vinařství přinesl mezinárodní slávu první ročník Amarone 1950 - od tohoto okamžiku začala nová éra úspěchu na mezinárodním trhu.
Koncem 60. let americká korporace Brown-Forman kupuje 40% podíl v společnosti a začíná prodávat vína v Americe. V roce 1989 průvodce Gambero Rosso nazývá ekonomický ples "National Institute of enological" reprezentující italská vína ve světě. Účelem plesu - uvolnit vína k dispozici, odpovídající tempo moderního života a naplnit každou sklenku vína ochutnat pravou Itálii.