BORDEAUX CUVÉE 1935 0,75L
BORDEAUX CUVÉE 1935 0,75L
Plné víno s tóny lesního ovoce, zejména jahod a ostružin a výraznější tříslovinou. 1935 odkazuje k roku založení vinařského závodu Les Vignerons Reunis de Monsegur.Odrůdové složení: 60 % Cabernet Sauvignon, 40 % Merlot.Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C.Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
Dostupnost na hlavním skladě: | 1,00 ks |
Ve 13. století založila Eléonore de Provence, manželka Jindřicha III. Plantagenêta, anglického krále a vévody z Akvitánie, bastidové město Monségur. Obzvláště ocenila region a jeho gastronomické speciality a dala podnět k rozvoji vinařstvíPočátkem 30. let vinařská krize donutila drobné vinaře přemýšlet o náhradním řešení. Světová krize v roce 1929 skutečně vedla k poklesu cen a nedávné sklizně, které zklamaly v kvalitě a kvantitě, zvýšily povědomí o potřebě změnit postupy směrem k více vědeckému a technickému sledování vinic. Bylo proto životně důležité, aby se malí vinaři spojili, aby financovali tento rozvoj a restrukturalizovali vinice za účelem zlepšení kvality.12. května 1935, v den trhu v Monségur, se hrstka vinařů sešla v Café du Commerce a přijala výzvu ke spolupráci.Následující rok těchto patnáct vinařů vytvořilo družstvo Monségur a přineslo svou první sklizeň. Tváří v tvář kvalitativnímu a ekonomickému úspěchu dalších vinařů se rychle přidali k této skupině.1975-2009: Technické zhodnocení a investice: baterie teplotně řízených nerezových kádí, pneumatické lisy, na zrání sklep v dubových sudech.Jako všechny družstevní sklepy i sklep Monségur do té doby vyráběl výhradně vína určená k prodeji „ve velkém“ obchodníkům z Bordeaux.
V roce 2009 se představenstvo rozhodlo rozvíjet obchod s lahvemi, aby lépe zvýraznilo svou odbornost a kvalitu svých vín.2010:
-Vytvoření samovyprazdňovací kádě o objemu 10 000 HL pro vinifikaci zámků
-Pořízení horké předfermentační macerační jednotky pro výrobu moderních vín
-Izolace stávajících budov
-Reorganizace pneumatického lisovacího chladicího zařízení a evakuace matoliny.
V roce 2009 se představenstvo rozhodlo rozvíjet obchod s lahvemi, aby lépe zvýraznilo svou odbornost a kvalitu svých vín.2010:
-Vytvoření samovyprazdňovací kádě o objemu 10 000 HL pro vinifikaci zámků
-Pořízení horké předfermentační macerační jednotky pro výrobu moderních vín
-Izolace stávajících budov
-Reorganizace pneumatického lisovacího chladicího zařízení a evakuace matoliny.
Parametry
-
Země původu 
Francie
-
Oblast 
Bordeaux
-
Chuť 
suché
-
Barva 
červená
-
Obsah alkoholu 
13,0 %