Calvet Collection Margaux Reserve De L´ Estey 2021 0,75 l
Calvet Collection Margaux Reserve De L´ Estey 2021 0,75 l
Calvet Margaux Bordeaux A.O.C. zakládá svou podstatu na silném charakteru své vlasti a na vášnivé tvrdé práci mnoha generací. Je to jedinečné červené víno, které kombinuje jemnost, eleganci, složitost, hustotu, intenzitu, trvání a svěžest. Navzdory vysoké koncentraci tříslovin v něm nelze najít svíravost.
Reserve de L'Ile Margaux z vinařské oblasti Bordeaux se v sklenici prezentuje jasnou purpurovou barvou. Při zašvihání sklenice lze u tohoto červeného vína vnímat prvotřídní rovnováhu, neboť se na stěnách sklenice neprojevuje ani vodnatě, ani sirupově nebo likérově. V nose tento Calvet červený víno nabízí nejrůznější červený rybíz, akácie a zelený banán. Jako by to již nebylo působivé, přidává se díky zrání v nerezové oceli také vanilka.
Toto francouzské víno nadchne svým elegantně suchým chuťovým profilem. Bylo lahvováno s neobyčejně malým zbytkovým cukrem. Jak by se dalo očekávat u vína v prestižním segmentu, toto francouzské víno samozřejmě okouzluje i při veškeré suchosti nejjemnější rovnováhou. Chuť totiž nemusí nutně obsahovat mnoho zbytkového cukru. Na patře se textura tohoto vyváženého červeného vína představuje úžasně krémovou a hustou. V závěru pak toto mladistvé červené víno z vinařské oblasti Bordeaux oslní výjimečnou délkou. Opět se objevují náznaky červeného rybízu a zeleného banánu. V dozvuku se navíc přidávají minerální tóny z převládajících vápenatých a štěrkových půd.
Vinifikace Reserve de L'Ile Margaux od Calvet
Výchozím bodem pro prvotřídní a dokonale vyváženou cuvée Reserve de L'Ile Margaux od Calvet jsou hrozny odrůd Cabernet Sauvignon, Merlot a Petit Verdot. Na Bordeaux rostou révy, které produkují hrozny pro toto víno, na půdách z vápence a štěrku. Bobule pro toto červené víno z Francie jsou, když jsou perfektně zralé, sbírány co nejrychleji a ideálně ráno, aby se uchovala jejich aromatika. Po sběru se hrozny rychle dostanou do lisu. Zde jsou tříděny a šetrně drceny. Následně probíhá fermentace v nerezovém tanku při kontrolovaných teplotách. Po skončení fermentace se může Reserve de L'Ile Margaux několik měsíců dále harmonizovat na jemných kvasnicích.
Doporučení k jídlu k Calvet Reserve de L'Ile Margaux
Ideálně pije toto červené víno z Francie při teplotě 15 - 18 °C jako doprovod k jehněčímu ragú s cizrnou a sušenými fíky, dušenému kuřeti v červeném víně nebo thajskému okurkovému salátu.
Reserve de L'Ile Margaux z vinařské oblasti Bordeaux se v sklenici prezentuje jasnou purpurovou barvou. Při zašvihání sklenice lze u tohoto červeného vína vnímat prvotřídní rovnováhu, neboť se na stěnách sklenice neprojevuje ani vodnatě, ani sirupově nebo likérově. V nose tento Calvet červený víno nabízí nejrůznější červený rybíz, akácie a zelený banán. Jako by to již nebylo působivé, přidává se díky zrání v nerezové oceli také vanilka.
Toto francouzské víno nadchne svým elegantně suchým chuťovým profilem. Bylo lahvováno s neobyčejně malým zbytkovým cukrem. Jak by se dalo očekávat u vína v prestižním segmentu, toto francouzské víno samozřejmě okouzluje i při veškeré suchosti nejjemnější rovnováhou. Chuť totiž nemusí nutně obsahovat mnoho zbytkového cukru. Na patře se textura tohoto vyváženého červeného vína představuje úžasně krémovou a hustou. V závěru pak toto mladistvé červené víno z vinařské oblasti Bordeaux oslní výjimečnou délkou. Opět se objevují náznaky červeného rybízu a zeleného banánu. V dozvuku se navíc přidávají minerální tóny z převládajících vápenatých a štěrkových půd.
Vinifikace Reserve de L'Ile Margaux od Calvet
Výchozím bodem pro prvotřídní a dokonale vyváženou cuvée Reserve de L'Ile Margaux od Calvet jsou hrozny odrůd Cabernet Sauvignon, Merlot a Petit Verdot. Na Bordeaux rostou révy, které produkují hrozny pro toto víno, na půdách z vápence a štěrku. Bobule pro toto červené víno z Francie jsou, když jsou perfektně zralé, sbírány co nejrychleji a ideálně ráno, aby se uchovala jejich aromatika. Po sběru se hrozny rychle dostanou do lisu. Zde jsou tříděny a šetrně drceny. Následně probíhá fermentace v nerezovém tanku při kontrolovaných teplotách. Po skončení fermentace se může Reserve de L'Ile Margaux několik měsíců dále harmonizovat na jemných kvasnicích.
Doporučení k jídlu k Calvet Reserve de L'Ile Margaux
Ideálně pije toto červené víno z Francie při teplotě 15 - 18 °C jako doprovod k jehněčímu ragú s cizrnou a sušenými fíky, dušenému kuřeti v červeném víně nebo thajskému okurkovému salátu.
Dostupné množství na prodejnách: | Skladem (>5 ks)
Zobrazit dostupnost na prodejnách
Najděte svou prodejnu
Nalezeno prodejen: 3Hlavní sklad Benešov
4,00 ks
Prodejna Praha
Skladem (>5 ks)
Prodejna Poděbrady
Skladem (>5 ks)
|
Margaux je označení Haut-Médoc v Bordeaux v jihozápadní Francii. Výrazné příchutě a textury vín z Margauxu se často připisují místním půdám. V Margauxu mají půdy vysoký obsah štěrku, čím je půda chudší, tím hlouběji musí réva hledat vodu a výživu. Díky tomu jsou fyzicky silnější a také jim umožňuje odrážet specifické vlastnosti hlubších půd. Z nejlepších sklizní vznikají vína, která rozvíjejí delikatesu a neobvyklou aromatickou složitost, která roste s každým rokem odpočinku v láhvi.
Parametry
-
Země původu 
Francie
-
Oblast 
Bordeaux
-
Chuť 
Akácie, červený rybíz, Zelený banán a Vanilka
-
Barva 
červená
-
Obsah alkoholu 
13,0 %