Courvoisier VS 40% 0,7 l (holá láhev)
Courvoisier VS 40% 0,7 l (holá láhev)
Courvoisier VS Cognac
Courvoisier® VS koňak je blendem koňaků z vinných hroznů z několika oblastí o stáří mezi 3 a 7 lety. Hlavní složkou je koňak z hroznů z oblasti Fins Bois, který je vyvážen špetkou koňaku z hroznů z oblasti Petite Champagne. Splynutí mladších a starších koňaků dává koňaku Courvoisier® VS ovocnou, delikátní chuť a buket prosycený zralým ovocem a jarními květy. Aroma je bohaté, svěží a s dubovými nádechy a je vyvážené energií mladého koňaku.
Courvoisier® VS koňak je blendem koňaků z vinných hroznů z několika oblastí o stáří mezi 3 a 7 lety. Hlavní složkou je koňak z hroznů z oblasti Fins Bois, který je vyvážen špetkou koňaku z hroznů z oblasti Petite Champagne. Splynutí mladších a starších koňaků dává koňaku Courvoisier® VS ovocnou, delikátní chuť a buket prosycený zralým ovocem a jarními květy. Aroma je bohaté, svěží a s dubovými nádechy a je vyvážené energií mladého koňaku.
Dostupnost na hlavním skladě: | 5,00 ks |
Destilace Značka si udržuje úzké vztahy s více než 800 pěstiteli révy ze 4 hlavních vinařských oblastí regionu Cognac — Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies a Fins Bois, od nichž bere jen ty nejlepší hrozny. Pro nejkvalitnější výsledek Courvoisier destiluje v tradičních měděných kotlích alambik o objemu 25 hektolitrů hned od první fáze. Jako jedna z mála koňakových palíren destilují „na kalech", což je specifická a složitější technika, která vyžaduje uchovávání zbytků kvasinek. Zrání Směs několika crus ve věku od tří do sedmi let, složená převážně z Fins Bois vybalancovaných Petite Champagne.
Cenné eaux-de-vie se staří v ručně vyráběných sudech z osobně vybíraných 200 let starých dubů z konkrétních lesů. Dubové dřevo je po rozřezání sušeno přirozeným způsobem po dobu tří let. Jakmile sudy bednáři dokončí, naplní se eaux-de-vie a začne proces stárnutí. Veškerý koňak musí stárnout minimálně dva a půl roku.
Napoleon dával příděl koňaku Courvoisier svým dělostřeleckým jednotkám, aby během probíhajících napoleonských válek pozvedl jejich morálku. Říkával jim: „Když jste na pochodu, dám vašim silám, co nejvíce to je možné, víno večer a koňak po ránu." Když pak odjížděl Napoleon do exilu na ostrov Sv. Heleny, bral si jen to nejnutnější. Třeba několik sudů koňaku Courvoisier. A věděl proč. Za značkou Courvoisier stojí téměř dvě století poctivé práce a řada lahůdek, ověnčených cenami z mezinárodních soutěží. Získaná ocenění Zlatá medaile 2019 San Francisco World Spirits Competition Zlatá medaile 91 bodů 2019 San Diego International Wine & Spirits Challenge Platinová medaile 2019 Spirits International Prestige
Cenné eaux-de-vie se staří v ručně vyráběných sudech z osobně vybíraných 200 let starých dubů z konkrétních lesů. Dubové dřevo je po rozřezání sušeno přirozeným způsobem po dobu tří let. Jakmile sudy bednáři dokončí, naplní se eaux-de-vie a začne proces stárnutí. Veškerý koňak musí stárnout minimálně dva a půl roku.
Napoleon dával příděl koňaku Courvoisier svým dělostřeleckým jednotkám, aby během probíhajících napoleonských válek pozvedl jejich morálku. Říkával jim: „Když jste na pochodu, dám vašim silám, co nejvíce to je možné, víno večer a koňak po ránu." Když pak odjížděl Napoleon do exilu na ostrov Sv. Heleny, bral si jen to nejnutnější. Třeba několik sudů koňaku Courvoisier. A věděl proč. Za značkou Courvoisier stojí téměř dvě století poctivé práce a řada lahůdek, ověnčených cenami z mezinárodních soutěží. Získaná ocenění Zlatá medaile 2019 San Francisco World Spirits Competition Zlatá medaile 91 bodů 2019 San Diego International Wine & Spirits Challenge Platinová medaile 2019 Spirits International Prestige