Dřevěná kazeta Château Montaiguillon Montagne St-Émilion 2019
Dřevěná kazeta Château Montaiguillon Montagne St-Émilion 2019
Červené suché víno.
Barva zaujme atraktivním odstínem fialové barvy se světlejšími fialovými odlesky. V podmanivé vůni se projevuje aroma tmavého ovoce, vanilka a karamel. Chuť je elegantní s dubovým podtextem a pevnými taniny. Dalším uchováním v lahvi se odkrývá hedvábná textura a bohatý podíl ovoce.
Vhodně doprovází červená masa, sýry, červené ovoce a čokoládu.
VINICE
Oblast: jediný pozemek o rozloze 28 ha, přilehlý k oblastem Pomerol a Saint Emilion grands Crus tříd.
Půda: jílovito-vápencová
Odrůdy: 65% Merlot, 20% Cabernet Franc, 15% Cabernet Sauvignon
Cukr: 3,4g/L
Průměrný věk rév: 40 let
Vinohradnictví: krycí plodiny používané k omezení výnosů, lutte raisonnée – minimalizace ošetření rév pro ochranu životního prostředí, péče při pučení rév a olistování tak, aby se získala optimální zralost hroznů.
VINIFIKACE A ZRÁNÍ
Obdržení hroznů: selekce před a po odstopkování
Vinařství: Nerezové tanky a betonové nádrže s kontrolou teploty, pozemky pro vinifikaci jsou separovány od vinic.
Macerace: 3 až 5 týdnů
Zrání: 400 francouzských dubových sudů, třetina nových každý rok
Lahvování v chateau: po 18 až 22 měsících
Výroba: 130 000 až 140 000 lahví
Barva zaujme atraktivním odstínem fialové barvy se světlejšími fialovými odlesky. V podmanivé vůni se projevuje aroma tmavého ovoce, vanilka a karamel. Chuť je elegantní s dubovým podtextem a pevnými taniny. Dalším uchováním v lahvi se odkrývá hedvábná textura a bohatý podíl ovoce.
Vhodně doprovází červená masa, sýry, červené ovoce a čokoládu.
VINICE
Oblast: jediný pozemek o rozloze 28 ha, přilehlý k oblastem Pomerol a Saint Emilion grands Crus tříd.
Půda: jílovito-vápencová
Odrůdy: 65% Merlot, 20% Cabernet Franc, 15% Cabernet Sauvignon
Cukr: 3,4g/L
Průměrný věk rév: 40 let
Vinohradnictví: krycí plodiny používané k omezení výnosů, lutte raisonnée – minimalizace ošetření rév pro ochranu životního prostředí, péče při pučení rév a olistování tak, aby se získala optimální zralost hroznů.
VINIFIKACE A ZRÁNÍ
Obdržení hroznů: selekce před a po odstopkování
Vinařství: Nerezové tanky a betonové nádrže s kontrolou teploty, pozemky pro vinifikaci jsou separovány od vinic.
Macerace: 3 až 5 týdnů
Zrání: 400 francouzských dubových sudů, třetina nových každý rok
Lahvování v chateau: po 18 až 22 měsících
Výroba: 130 000 až 140 000 lahví
Dostupnost na hlavním skladě: | 3,00 ks |
Parametry
-
Země původu 
Francie
-
Oblast 
Saint Emilion
-
Barva 
červená