FACUNDO EXIMO X 10y 40% 0,7 l (karton)
FACUNDO EXIMO X 10y 40% 0,7 l (karton)
Směs tmavých rumů zrající mezi 10 a 12 lety a jediný ze čtyř rumů , který je smíchán před zráním , s chuťovými tóny vlašských ořechů a vanilky .
Specifikace produktu Facundo Eximo je jediný rum z řady Facundo, který se míchá před stařením. Maestro de Ron namíchá precizně směs, která následně zraje v jemných dubových sudech více jak dekádu. Rum má výraznou mahagonovou barvu a aroma s tóny karamelu a vlašských ořechů. Navazuje na ni plná a velmi jemná chuť s výraznými tóny vanilky, kakaa s náznakem kouře. Dlouhý a plný závěr.
Specifikace produktu Facundo Eximo je jediný rum z řady Facundo, který se míchá před stařením. Maestro de Ron namíchá precizně směs, která následně zraje v jemných dubových sudech více jak dekádu. Rum má výraznou mahagonovou barvu a aroma s tóny karamelu a vlašských ořechů. Navazuje na ni plná a velmi jemná chuť s výraznými tóny vanilky, kakaa s náznakem kouře. Dlouhý a plný závěr.
Dostupnost na hlavním skladě: | na objednávku |
1 398,00 Kč
Cena bez DPH 1 155,37 Kč
Značka Bacardi Limited prorazila ve světě díky svému ikonickému bílému rumu Bacardi. Rodinná společnost byla založena na Kubě v roce 1862. Dnes je firma držena v sedmé generaci rodiny a v sekci výroby lihovin se řadí mezi jednu z největších rodinných společností na světě.
Bacardi je jeden z nejpopulárnějších rumů, který je typický svou lehkostí, jemností a suchou chutí. Právě proto Bacardi inspiroval koktejlové průkopníky na Kubě ke tvorbě legendárních koktejlů jako jsou Mojito, Cuba Libre, Daiquiri a Piňa Colada.
Zakladatelem Bacardi byl Don Facundo Bacardi, který palírnu založil v roce 1862 ve městě Santiago de Cuba. Malá destilérka se postupně rozrůstala a rozrůstala, až narostla do celosvětových rozměrů. Ale spojitost s nejlepšími koktejly ji nikdo neodpáře. Zajímavost: Znakem Bacardi je kaloň, který prý žil v podkroví první palírny Bacardi a živil se ovocem.
Největší expanzi mimo Kubu značka Bacardi zaznamenala v roce 1910 vybudováním pobočky v Barceloně. Následovala další pobočka v New Yorku. Během prohibice ji bylo sice nutné zavřít, ale značka svou aktivitu přesunula do Mexico City a palírnu přesunula do Portorika. Po převratu na Kubě vláda majetek Bacardi znárodnila a rodina opustila Kubu. Značka Bacardi odmítla nabízené vyrovnání a uchovala si svoji značku nadále produkovanou z Portorika.
Otcem Bacardi byl obchodník s vínem Don Facundo Bacardi Massó. V jeho časech, polovině 19. století, byl rum drsným pitím pro piráty, muže sklízející třtinu či přístavní dělníky. Bez zajímavosti není ani fakt, že byl karibskými piráty používán jako dezinfekční prostředek na zranění utržená v boji. Pro Dona Bacardi byl tehdejší kubánský rum velmi těžký a jeho chuť mu připomínala spíše lékařský medikament než nápoj pro konzumaci. Ve svém volném čase začal experimentovat s destilací, fermentací, prvotní surovinou, míchací technikou a se skladováním rumu v dubových sudech. Jako zásadní inovaci přidal filtraci dřevěným uhlím, aby odstranil nečistoty vzniklé destilací. Časem vyprodukoval druh rumu, který byl vyzrálejší, jemnější a celkově lahodnější. V roce 1862 byla založena společnost Bacardi, jejíž produkty se časem dostaly do celého Evropou "civilizovaného" světa. Šéf Bacardiho rumového impéria sice v období Batistovy diktatury na Kubě štědře podporoval Fidela Castra, ale po revoluci ani to nestačilo k tomu, aby mohl zabránit znárodnění svých továren. Od té doby je Bacardi vyráběno v zahraničí a stalo se "oblíbeným pitím kontrarevolucionářů", zatímco Havana Club se vyrábí na "Ostrově svobody" a pijí jej tamější revolucionáři.
Bacardi je jeden z nejpopulárnějších rumů, který je typický svou lehkostí, jemností a suchou chutí. Právě proto Bacardi inspiroval koktejlové průkopníky na Kubě ke tvorbě legendárních koktejlů jako jsou Mojito, Cuba Libre, Daiquiri a Piňa Colada.
Zakladatelem Bacardi byl Don Facundo Bacardi, který palírnu založil v roce 1862 ve městě Santiago de Cuba. Malá destilérka se postupně rozrůstala a rozrůstala, až narostla do celosvětových rozměrů. Ale spojitost s nejlepšími koktejly ji nikdo neodpáře. Zajímavost: Znakem Bacardi je kaloň, který prý žil v podkroví první palírny Bacardi a živil se ovocem.
Největší expanzi mimo Kubu značka Bacardi zaznamenala v roce 1910 vybudováním pobočky v Barceloně. Následovala další pobočka v New Yorku. Během prohibice ji bylo sice nutné zavřít, ale značka svou aktivitu přesunula do Mexico City a palírnu přesunula do Portorika. Po převratu na Kubě vláda majetek Bacardi znárodnila a rodina opustila Kubu. Značka Bacardi odmítla nabízené vyrovnání a uchovala si svoji značku nadále produkovanou z Portorika.
Otcem Bacardi byl obchodník s vínem Don Facundo Bacardi Massó. V jeho časech, polovině 19. století, byl rum drsným pitím pro piráty, muže sklízející třtinu či přístavní dělníky. Bez zajímavosti není ani fakt, že byl karibskými piráty používán jako dezinfekční prostředek na zranění utržená v boji. Pro Dona Bacardi byl tehdejší kubánský rum velmi těžký a jeho chuť mu připomínala spíše lékařský medikament než nápoj pro konzumaci. Ve svém volném čase začal experimentovat s destilací, fermentací, prvotní surovinou, míchací technikou a se skladováním rumu v dubových sudech. Jako zásadní inovaci přidal filtraci dřevěným uhlím, aby odstranil nečistoty vzniklé destilací. Časem vyprodukoval druh rumu, který byl vyzrálejší, jemnější a celkově lahodnější. V roce 1862 byla založena společnost Bacardi, jejíž produkty se časem dostaly do celého Evropou "civilizovaného" světa. Šéf Bacardiho rumového impéria sice v období Batistovy diktatury na Kubě štědře podporoval Fidela Castra, ale po revoluci ani to nestačilo k tomu, aby mohl zabránit znárodnění svých továren. Od té doby je Bacardi vyráběno v zahraničí a stalo se "oblíbeným pitím kontrarevolucionářů", zatímco Havana Club se vyrábí na "Ostrově svobody" a pijí jej tamější revolucionáři.
Parametry
-
Země původu 
Bahamy
-
Chuť 
Vanilka, vlašské ořechy
-
Barva 
Třešňového dřeva
-
Obsah alkoholu 
40,0 %
-
Objem 
700 ml