FERNET STOCK 38% 1L (holá láhev)
FERNET STOCK 38% 1L (holá láhev)
Tajemství unikátní receptury výjimečného nápoje FERNET STOCK je přísně střežené již od roku 1927. Jejím základem je jedinečná směs čtrnácti pečlivě vybraných bylin z celého světa. Tradiční výroba je založená na mistrovském umu, ruční přípravě bylin, jejich maceraci a několikaměsíčním zrání v sudech. Jen tak může FERNET STOCK docílit své originální chuti.
Dostupnost na hlavním skladě: | Skladem (>5 ks) |
Legendární hořkobylinný nápoj ručně vyráběný podle přísné utajovaného receptu již 90 let. První Fernet Stock namíchal Lionello Stock v Plzni roku 1927. Rodí se díky jedinečnému složení a unikátnímu výrobnímu postupu.
Podle jeho původní receptury, stále stejně poctivě, se Fernet Stock vyrábí v palírně v Prádle u Nepomuku dodnes. TAJEMSTVÍ ORIGINÁLNÍ CHUTI NENÍ MOŽNÉ NAPODOBIT. ORIGINÁL RECEPTURY JE ULOŽEN V SEJFU A JEHO TAJEMSTVÍ ZNAJÍ JEN DVA LIDÉ NA SVETE.
Základem originální chuti Fernetu Stock je speciálně vybraná směs 14 bylin. Každý rok se k výrobě Fernetu Stock spotřebuje několik set tun sušených bylin. Nakoupit všechny byliny vyžaduje doslova cestu kolem celého světa. Základní macerát vzniká louhováním bylin v lihu po dobu 8 týdnů. Jedná se o vysoce kvalitní, velejemný, třikrát destilovaný́ líh. Následně se byliny odfiltrují a cistý macerát další dva měsíce zraje v tancích. Do macerátu se dále přidává voda s unikátními minerálními vlastnostmi ze speciálního tuzemského, 50 metru hlubokého, vrtu a další složky jako je cukr a karamelový kulér.
Skutečným mágem výroby je mistr destilér. Hlídá a pečlivě sleduje každý okamžik výroby Fernetu Stock. Recepturu, která je jinak uložená v sejfu, nosí také ve své hlavě a nevyzradit její tajemství je jeho ctí. Navíc recept pokaždé ovlivní matka příroda. Byliny vyzrají každý rok jinak a poměry se musí přizpůsobit. Mistr destilér jednotlivé rostlinky chuťově i vizuálně hodnotí, potom určuje jejich kvalitu a přizpůsobuje poměr v receptuře. Pak kontroluje poměr a ochutnává, neboť každé várce bylin příroda dává jinou sílu. Fernet Stock následně zraje několik dalších měsíců v sudech. Trvá až rok, než se Fernet Stock dostane k zákazníkům.Legendární hořkobylinný nápoj ručně vyráběný podle přísné utajovaného receptu již 90 let. První Fernet Stock namíchal Lionello Stock v Plzni roku 1927. Rodí se díky jedinečnému složení a unikátnímu výrobnímu postupu.
Podle jeho původní receptury, stále stejně poctivě, se Fernet Stock vyrábí v palírně v Prádle u Nepomuku dodnes. TAJEMSTVÍ ORIGINÁLNÍ CHUTI NENÍ MOŽNÉ NAPODOBIT. ORIGINÁL RECEPTURY JE ULOŽEN V SEJFU A JEHO TAJEMSTVÍ ZNAJÍ JEN DVA LIDÉ NA SVETE.
Podle jeho původní receptury, stále stejně poctivě, se Fernet Stock vyrábí v palírně v Prádle u Nepomuku dodnes. TAJEMSTVÍ ORIGINÁLNÍ CHUTI NENÍ MOŽNÉ NAPODOBIT. ORIGINÁL RECEPTURY JE ULOŽEN V SEJFU A JEHO TAJEMSTVÍ ZNAJÍ JEN DVA LIDÉ NA SVETE.
Základem originální chuti Fernetu Stock je speciálně vybraná směs 14 bylin. Každý rok se k výrobě Fernetu Stock spotřebuje několik set tun sušených bylin. Nakoupit všechny byliny vyžaduje doslova cestu kolem celého světa. Základní macerát vzniká louhováním bylin v lihu po dobu 8 týdnů. Jedná se o vysoce kvalitní, velejemný, třikrát destilovaný́ líh. Následně se byliny odfiltrují a cistý macerát další dva měsíce zraje v tancích. Do macerátu se dále přidává voda s unikátními minerálními vlastnostmi ze speciálního tuzemského, 50 metru hlubokého, vrtu a další složky jako je cukr a karamelový kulér.
Skutečným mágem výroby je mistr destilér. Hlídá a pečlivě sleduje každý okamžik výroby Fernetu Stock. Recepturu, která je jinak uložená v sejfu, nosí také ve své hlavě a nevyzradit její tajemství je jeho ctí. Navíc recept pokaždé ovlivní matka příroda. Byliny vyzrají každý rok jinak a poměry se musí přizpůsobit. Mistr destilér jednotlivé rostlinky chuťově i vizuálně hodnotí, potom určuje jejich kvalitu a přizpůsobuje poměr v receptuře. Pak kontroluje poměr a ochutnává, neboť každé várce bylin příroda dává jinou sílu. Fernet Stock následně zraje několik dalších měsíců v sudech. Trvá až rok, než se Fernet Stock dostane k zákazníkům.Legendární hořkobylinný nápoj ručně vyráběný podle přísné utajovaného receptu již 90 let. První Fernet Stock namíchal Lionello Stock v Plzni roku 1927. Rodí se díky jedinečnému složení a unikátnímu výrobnímu postupu.
Podle jeho původní receptury, stále stejně poctivě, se Fernet Stock vyrábí v palírně v Prádle u Nepomuku dodnes. TAJEMSTVÍ ORIGINÁLNÍ CHUTI NENÍ MOŽNÉ NAPODOBIT. ORIGINÁL RECEPTURY JE ULOŽEN V SEJFU A JEHO TAJEMSTVÍ ZNAJÍ JEN DVA LIDÉ NA SVETE.
Parametry
-
Země původu 
Česká republika
-
Obsah alkoholu 
38,0 %
-
Objem 
1 000 ml