Insignia Porto 10 Anos Tawny v dřevěném boxu 0,75 l
Insignia Porto 10 Anos Tawny v dřevěném boxu 0,75 l
Elegantní, komplexní a svěží portské víno.
Odrůdy: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Sousão, Tinto Cão
Pokud oceníte sílu ovoce, tak lze pít ihned, ale má také potenciál ke zrání v lahvi. Vynikající v kombinaci s různými druhy sýrů a dezertů na bázi čokolády, smetany a kávy, dále s čerstvým ovocem, červeným a divokým ovocem, švestkami a marakujou. Skvěle se kombinuje i se šunkou, uzenou šunkou a různými uzenými klobásami. Po otevření by mělo být spotřebováno za několik dní, protože i přes jeho krátké zrání ve dřevě bylo okysličování výrazně sníženo. Po otevření a dekantaci se víno otevře a dosáhne svého vrcholu a poté postupně ztratí svěžest a výrazně změní chuťové tóny. Ideální teplota při konzumaci je 14°C a 16°C.
Jedná se o tradiční "nefiltrované" LBV, nebylo stabilizováno chladem ani filtrováno. Zátka je válcovitého typu, přírodní korek, jako u Vintage Port. Udržujte láhev ve vodorovné poloze při konstantní teplotě a chraňte ji před silným světlem. S přibývajícími léty je přirozené, že se v láhvi vytvoří nějaká usazenina, a proto by měla být před podáváním pečlivě otevřena a dekantována.
Odrůdy: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Sousão, Tinto Cão
Pokud oceníte sílu ovoce, tak lze pít ihned, ale má také potenciál ke zrání v lahvi. Vynikající v kombinaci s různými druhy sýrů a dezertů na bázi čokolády, smetany a kávy, dále s čerstvým ovocem, červeným a divokým ovocem, švestkami a marakujou. Skvěle se kombinuje i se šunkou, uzenou šunkou a různými uzenými klobásami. Po otevření by mělo být spotřebováno za několik dní, protože i přes jeho krátké zrání ve dřevě bylo okysličování výrazně sníženo. Po otevření a dekantaci se víno otevře a dosáhne svého vrcholu a poté postupně ztratí svěžest a výrazně změní chuťové tóny. Ideální teplota při konzumaci je 14°C a 16°C.
Jedná se o tradiční "nefiltrované" LBV, nebylo stabilizováno chladem ani filtrováno. Zátka je válcovitého typu, přírodní korek, jako u Vintage Port. Udržujte láhev ve vodorovné poloze při konstantní teplotě a chraňte ji před silným světlem. S přibývajícími léty je přirozené, že se v láhvi vytvoří nějaká usazenina, a proto by měla být před podáváním pečlivě otevřena a dekantována.
Dostupnost na hlavním skladě: | Skladem (>5 ks) |
Hrozny z podoblastí Baixo Corgo a Cima Corgo jsou vysazeny na starých vinicích a na plošinách s různou expozicí slunce a nadmořskou výškou.
Hrozny jsou ručně sbírány a umístěny do malých přepravních boxů. Všechny hrozny jsou z jedné sklizně a víno se vyrábí podle tradiční metody pro portské. Po částečném odstopkování se hrozny drtí v kamenných nádržích šlapáním. Fermentace moštu probíhá za kontrolované teploty a trvale monitorována enologickým týmem. Zastavuje se přidáním brandy. Toto portské má velký potenciál ke zrání.
Zrání probíhá ve velkých dřevěných sudech, lze lahvovat mezi 4. a 6. rokem. Pokud je skladováno při ideálních podmínkách, má potenciál zrání v lahvi 20 let.
Hrozny jsou ručně sbírány a umístěny do malých přepravních boxů. Všechny hrozny jsou z jedné sklizně a víno se vyrábí podle tradiční metody pro portské. Po částečném odstopkování se hrozny drtí v kamenných nádržích šlapáním. Fermentace moštu probíhá za kontrolované teploty a trvale monitorována enologickým týmem. Zastavuje se přidáním brandy. Toto portské má velký potenciál ke zrání.
Zrání probíhá ve velkých dřevěných sudech, lze lahvovat mezi 4. a 6. rokem. Pokud je skladováno při ideálních podmínkách, má potenciál zrání v lahvi 20 let.
Parametry
-
Země původu 
Portugalsko
-
Oblast 
Porto