Lavazza Qualita Rossa 1 kg
Lavazza Qualita Rossa 1 kg
Italská káva Lavazza s příjemnou smetanovou chutí a velmi aromatickou vůní. Lavazza Qualita Rossa je nejvíce prodávaným druhem Lavazza kávy. Africká robusta propůjčuje této kávě čokoládovou, brazilská arabica naproti tomu sladkou chut´.
Lavazza Qualita Rossa se hodí se k přípravě espressa, cappuccina, latte, macchiata, a jako základ do všech kávových specialit. Vhodná k pití jako ranní káva, odpolední siesta, prostě vhodná v kteroukoliv dobu.
Arabika a Robusta
Arabika je křehký keř či strom, který je citlivý na parazity. Právě z tohoto důvodu se pěstuje ve vyšších polohách, především v hornatých oblastech v nadmořské výšce až do 2000 metrů. Časté je pěstování na sopečné půdě, kde se mráz vyskytuje jen zřídka a díky nižší vlhkosti se dá zabránit širokému výskytu škůdců. Arabika je vysoké kvality, obsahuje méně kofeinu a mimo to nám nabízí širokou paletu delikátních chutí i vůní. Zrna jsou o něco větší než u robusty a během pražení jsou citlivá na teplotu.
Robusta je keř či strom, který dosahuje výšky zhruba 15 m a pěstuje se v nadmořské výšce kolem 900 metrů. Je oproti arabice odolnější vůči nemocem, avšak citlivější na chlad. Kávová zrna jsou menší a horší kvality než u arabiky a zároveň obsahují třikrát více kofeinu než arabika a také méně kyselin, což kávě dovoluje vytvářet bohatou pěnu. Robusta je typická zemitou, drsnější chutí, nepříliš výrazným aroma a tmavší barvou. Tento druh kávy je ideální do směsí a mezi nejvýznamnější pěstitele patří mimo Indonésii také Vietnam a Brazílie.
Lavazza Qualita Rossa se hodí se k přípravě espressa, cappuccina, latte, macchiata, a jako základ do všech kávových specialit. Vhodná k pití jako ranní káva, odpolední siesta, prostě vhodná v kteroukoliv dobu.
Arabika a Robusta
Arabika je křehký keř či strom, který je citlivý na parazity. Právě z tohoto důvodu se pěstuje ve vyšších polohách, především v hornatých oblastech v nadmořské výšce až do 2000 metrů. Časté je pěstování na sopečné půdě, kde se mráz vyskytuje jen zřídka a díky nižší vlhkosti se dá zabránit širokému výskytu škůdců. Arabika je vysoké kvality, obsahuje méně kofeinu a mimo to nám nabízí širokou paletu delikátních chutí i vůní. Zrna jsou o něco větší než u robusty a během pražení jsou citlivá na teplotu.
Robusta je keř či strom, který dosahuje výšky zhruba 15 m a pěstuje se v nadmořské výšce kolem 900 metrů. Je oproti arabice odolnější vůči nemocem, avšak citlivější na chlad. Kávová zrna jsou menší a horší kvality než u arabiky a zároveň obsahují třikrát více kofeinu než arabika a také méně kyselin, což kávě dovoluje vytvářet bohatou pěnu. Robusta je typická zemitou, drsnější chutí, nepříliš výrazným aroma a tmavší barvou. Tento druh kávy je ideální do směsí a mezi nejvýznamnější pěstitele patří mimo Indonésii také Vietnam a Brazílie.
Dostupnost na hlavním skladě: | na objednávku |
426,00 Kč
Cena bez DPH 380,36 Kč
O výrobci:
Lavazza. Příběh této firmy se začal psát již v roce 1885, kdy se tehdy pětadvacetiletý Luigi Lavazzovi přestěhoval do Turína. Zde se rozhodl založit svůj vlastní byznys, avšak předtím chtěl nasbírat co nejvíce zkušeností, tudíž pracoval jako skladník a živil se dalšími podobnými pracemi. Firma Lavazza byla založena v roce 1895 v Turíně, avšak nejdříve se jednalo o obchod se smíšeným zbožím. Teprve až později začal Luigi ve svém obchodě pražit kávu a od té doby společnost Lavazza pokračuje v tvorbě unikátních inovací a tradic. Káva z tohoto koloniálu přináší tu nejlepší kávu nejen Italům, ale celému světu. Již v roce 1915 se tato společnost stala jedním z nejvýznamnějších importérů a pražíren kávy v Itálii. Byla to právě Lavazza, která udělala revoluci v materiálech, jež jsou používány při balení kávy tzv. pergamen, který zachovává nejen aroma, ale také vůni čerstvé kávy. Roku 1946 vytvořilo Aerostudio Borghi logo společnosti Lavazza a sáčky této vynikající kávy tak začaly být lehce identifikovatelné na celém trhu. V roce 1965 se uvedla do provozu produkční linka v Settimo Torinese, která je dnes největší pražírnou v Evropě. Zhruba o šest let později představila Lavazza první vakuově balenou kávu do hliníkových fólií, čímž se vyzdvihla nad ostatní firmy. V 80. letech pak Lavazza expandovala na mezinárodní trh a v roce 1197 získala ISO 9001 Certifikaci kvality.
Lavazza. Příběh této firmy se začal psát již v roce 1885, kdy se tehdy pětadvacetiletý Luigi Lavazzovi přestěhoval do Turína. Zde se rozhodl založit svůj vlastní byznys, avšak předtím chtěl nasbírat co nejvíce zkušeností, tudíž pracoval jako skladník a živil se dalšími podobnými pracemi. Firma Lavazza byla založena v roce 1895 v Turíně, avšak nejdříve se jednalo o obchod se smíšeným zbožím. Teprve až později začal Luigi ve svém obchodě pražit kávu a od té doby společnost Lavazza pokračuje v tvorbě unikátních inovací a tradic. Káva z tohoto koloniálu přináší tu nejlepší kávu nejen Italům, ale celému světu. Již v roce 1915 se tato společnost stala jedním z nejvýznamnějších importérů a pražíren kávy v Itálii. Byla to právě Lavazza, která udělala revoluci v materiálech, jež jsou používány při balení kávy tzv. pergamen, který zachovává nejen aroma, ale také vůni čerstvé kávy. Roku 1946 vytvořilo Aerostudio Borghi logo společnosti Lavazza a sáčky této vynikající kávy tak začaly být lehce identifikovatelné na celém trhu. V roce 1965 se uvedla do provozu produkční linka v Settimo Torinese, která je dnes největší pražírnou v Evropě. Zhruba o šest let později představila Lavazza první vakuově balenou kávu do hliníkových fólií, čímž se vyzdvihla nad ostatní firmy. V 80. letech pak Lavazza expandovala na mezinárodní trh a v roce 1197 získala ISO 9001 Certifikaci kvality.