Jste z Prahy? Vyzvedněte si objednávku v kamenné prodejně ZDARMA - Poděbradská 964/36, Praha 9.

Ron Zacapa Centenario Ambar 12y 40% 1 l (holá láhev)

Ron Zacapa Centenario Ambar 12y 40% 1 l (holá láhev)

Ron Zacapa Centenario Ambar 12y 40% 1 l (holá láhev)

VýrobceANEJOS DE ALTURA
Kód produktu1010290
EAN7401005010590
Rum Zacapa Ámbar je směs rumů starých 4 - 12 let, vyrobená s použitím metody Solera. Zrání probíhalo v sudech po bourbonu a po sherry. Master Blenderka firmy Zacapa, Lorena Vásquez, vytvořila tento jedinečný rum na počest sopek v Guatemale. Sopečný popel přispívá k úrodné půdě a dodáva cukrové třtině sladkost. Pojmenování Ambar je spojeno s jantarovou barvou tohoto rumu. Počáteční aroma vanilky, másla a koření postupně doplňují tóny medového melounu, opékaných ořechů, pomerančové kůry, mandlí a skořice. V chuti nalezneme dřevité tóny, pomerančovou kůru, mandle, marcipán a ke konci marmeládu. Závěr je suchý a trvalý.
Dostupnost na hlavním skladě: Skladem (>5 ks)

929,00 Kč

Cena bez DPH 767,77 Kč

Zacapa je jediný rum, který se nachází v “Síni slávy karibských rumů.“

Je destilován z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrové třtiny. Zraje systémem Solera v nadmořské výšce 2 333 metrů v sudech z bílých dubů, ve kterých zrál dříve Bourbon a Sherry Pedro Ximenez. Ron Zacapa.

Historie rumů Zacapa Centario sahá až do roku 1976, kdy byla destilerie založena ve městě Zacapa nacházející se na východě Guatemaly 229 m n. m.

Výroba rumů začíná na plantážích cukrové třtiny. Plantáže rumů Zacapa Centario se nacházejí na jihozápadě Guatemaly v nadmořské výšce 350 m. Destilerie se chlubí, že jejich plantáže jsou pro produkci cukrové třtiny na nejlepším místě na světě, díky kombinaci mikroklima, půdy a teploty.

Na rozdíl od ostatních výrobců rumů, kteří pro destilaci používají melasu, což je zbytkový produkt při výrobě cukru, destilerie Zacapa používá tak zvaný Panenský sirup (v originále Virgin sugar cane honey), tedy primární výrobek při zpracování cukrové třtiny.

Když přijde čas na kvašení, destilerie používá vlastní kmen kvasinek získaných z ananasu: Saccharomyces cerevisiae. Tyto kvasinky produkují specifické aroma typické pro rumy Zacapa Centario. Kvašení probíhá pomalu, jelikož kvasinky potřebují čas pro práci ke kýženému výsledku.

Pokud se posuneme o 2000 m n. m. výše, přesněji do 2333 m n. m., dostaneme se do "The House Above the Clouds", v překladu dům nad mraky. Je to jedno z nejvýše položených míst využívaných ke zrání destilátů. Zde pomalým zráním získávají rumy Zacapa Centario svoje jedinečné vlastnosti. V horách nižší průměrná teplota 16,66 °C zpomaluje zrání a řidší vzduch a nižší atmosférický tlak napomáhá zintenzivnit infuzi chutí z dubových sudů.

Jakmile jsou sudy na místě v "The House Above the Clouds", začíná složitý jemně vyvážený proces zrání. Destilerie používá jedinečný způsob zvaný " Sistema Solera", převzatý ze zrání Sherry. U destilerie Zacapa je sistema solera používána pro míchání (neboli Blendování) rumů různého stáří v sudech, kde dříve zrály robustní americké whiskey, jemné sherry a delikátní vína Pedro Ximenez.

Každá kapka rumu zde prochází každým typem sudu, takže se každý z nich podělí o své aroma a chuť z čehož vzniká rum výjimečné kvality. Na celý tento proces dohlíží Master Blender, jedna ze tří žen, které v potravinářském průmyslu dosáhly této pozice.

Parametry

Přihlásit odběr novinek

...už vám nikdy nic neunikne!!!
Načítám...

UPOZORNĚNÍ:

Vstupujete na stránky s prodejem alkoholu. 

Kliknutím na tlačítko "Souhlasím" prohlašuji že:

  • jsem dospělý, starší 18ti let
  • nepřipustím, aby ke zde uvedeným datům přistupoval kdokoli nezpůsobilý či nezletilý
  • do již odeslané objednávky nelze přidávat ani odebírat zboží, pouze ji zrušit
  • objednávka zboží je návrhem na uzavření smlouvy