The Famous Grouse Whisky 40% 1 l (holá láhev)
The Famous Grouse Whisky 40% 1 l (holá láhev)
The Famous Grouse je směsná skotská whisky, kterou vytvořil v roce 1896 Matthew Gloag pro náročné zákazníky. Stala se nejoblíbenější a nejprodávanější značkou whisky ve Skotsku. Lehké a svěží aroma je doprovázené karamelizovanými jablky se stopou sušených květin a ječmenných sušenek. Celkově vyváženou chuť dotváří nádech koření a kouře. V závěru se projevují mírně sladké až sladové tóny.
Dostupnost na hlavním skladě: | Skladem (>5 ks) |
Famous Grouse je značka skotské míchané whisky, která vznikla v roce 1897 v rodinném podniku obchodníka s whisky Matthewa Gloaga. Z počátku byla známa pouze jako Grouse, teprve později, když se prosadila na lokálním trhu v okolí Perthu, došlo ke změně jména na Famous Grouse.
Přestože Gloagova rodina od 20. let 20. století prodávala whisky i do zámoří, značka Famous Grouse dlouho zůstávala ve stínu známějších značek. Až v roce 1970, po smrti posledního majitele z rodiny Gloagů, koupila podnik společnost Highland Distilleries, která tuto whisky vynesla na její pomyslný vrchol.
Tato whisky je velmi sladká, jemná, aromatická, hebká a je čisté chuti.
Vyrábí se smícháním několika desítek Single Malt skotských whisky (například Macallan, Highland Park, Tamdhu) s několika značkami Grain Scotch whisky.
Sladové komponenty směsi zrají deset i více let v sudech různého původu. Macallan například v sudech, jež sloužily k výrobě sherry. Obilné whisky zrají nejméně 30 měsíců. Po smíchání všech whisky se směs oddává několikaměsíčnímu uležení před lahvováním.
Přestože Gloagova rodina od 20. let 20. století prodávala whisky i do zámoří, značka Famous Grouse dlouho zůstávala ve stínu známějších značek. Až v roce 1970, po smrti posledního majitele z rodiny Gloagů, koupila podnik společnost Highland Distilleries, která tuto whisky vynesla na její pomyslný vrchol.
Tato whisky je velmi sladká, jemná, aromatická, hebká a je čisté chuti.
Vyrábí se smícháním několika desítek Single Malt skotských whisky (například Macallan, Highland Park, Tamdhu) s několika značkami Grain Scotch whisky.
Sladové komponenty směsi zrají deset i více let v sudech různého původu. Macallan například v sudech, jež sloužily k výrobě sherry. Obilné whisky zrají nejméně 30 měsíců. Po smíchání všech whisky se směs oddává několikaměsíčnímu uležení před lahvováním.
Parametry
-
Země původu 
Skotsko